Aantal personen: voor 2/3 personen
Afwijkende benodigdheden: Frituurpan of pan om in te frituren met olie
Duur: 1 uur
Ingrediënten:
- 500 gram kippendijen
- 1 el rijst wijn (mirin)
- 5 cm verse gember (geraspt)
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 250 gram maizena
- fles zonnebloem olie (om te frituren)
Korean Fried Chicken saus:
Ingrediënten:
- 3 el ketchup
- 2 el gochugaru (korean chilipoeder)
- 70 ml honing
- 30 gram suiker
- 2 el soya saus
- 3 teentjes knoflook
- 1 el sesam olie
Overige:
- 200 gr rijst (gekookt)
- sesam zaadjes (even roosteren in een pan)
- bos lenteui
Bereiding Korean Fried Chicken:
- Meng de kip, mirin, geraspte gember, zout en pepper goed samen in een bak.
- Doe ongeveer 250 gram maizena in een bak om daarmee je kip te paneren
- Paneer de kip en zorg dat elke stukje kip onder de maizena zit
- Leg je kip even op een rekje en verwarm een frituurpan tot 160/165 graden Celsius. Let op dat je de kip niet te lang laat liggen want dan trekt de maizena het vocht uit de kip waardoor het krokante laagje minder word
- Ondertussen dat de olie warm wordt kan je de saus maken
- Doe de ketchup, gochujang, honing, suiker, soya saus, knoflook en sesam olie in een pan en zet op het vuur.
- Zorg ervoor dat de suiker in je saus gesmolten is en zodra het kookt, vuur uit en klaar!
- Frituur al je kip voor een eerste keer op 160/165 graden, ongeveer 2 a 3 min.
- Haal alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm je olie naar een temperatuur van 180 graden.
- Doe al de kip in de frituurpan en laat 2 a 3 min goudbruin frituren.
- Haal al je kip uit de pan en meng de kip met je Korean Fried Chicken saus!
- Kook ondertussen wat rijst af, toast wat sesamzaadjes en hak wat lenteui fijn.
- Bij het opdienen doe je een bedje van rijst met daarop de korean fried chicken, strooi hier wat sesam zaadjes en lenten ui overheen
Originele recept:
https://www.youtube.com/watch?v=tMc3aIc0wjw