Ga naar de inhoud

Tagliatelle Bolognese

  • door

Tijd: 10 PORTIES 6 UUR

Ingredienten:

125 gram pancetta, in blokjes

3 uien, fijngesneden

12 tenen knoflook, geperst

750 gram half-om-half gehakt

6 wortels, fijngesneden

4 stelen bleekselderij, fijngesneden

70 gram tomatenpuree

700 gram tomatenpassata

2 el suiker

1 bosje basilicum

2 runderbouillonblokjes

2 laurierbladeren

500 ml rode wijn

500 ml volle melk

750 gram tagliatelle

Olijfolie, Parmigiano Reggiano, peper en zout, naar smaak

Bak de pancetta in een grote braadpan, voeg hier de ui

en knoflook aan toe en fruit deze 10 minuten aan. Voeg

vervolgens het gehakt toe en rul het gehakt.

Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 10 minuten.

Voeg tenslotte de tomatenpuree, passata, suiker, tomaten,

basilicum, bouillonblokjes, laurierbladeren, wijn en melk

toe. Roer dit goed door.

Laat de saus minstens 5 uur op zacht vuur pruttelen en

inkoken. Roer de saus regelmatig door.

Kook de pasta al dente en meng de pasta met de saus

voor het opdienen.

Serveer de pasta met geraspte Parmigiano Reggiano,

basilicum en olijfolie extra vierge.