Ga naar de inhoud

Foodtruck Festival OBA

  • door

September 2024

De OBA, openbare bibliotheek Amsterdam, is de grootste bibliotheek in Nederland met meer dan 23 vestigingen. Zij hadden de wens om een festiviteit te organiseren voor hun medewerkers en vrijwilligers.

De Uitdaging:
De OBA had de wens om een dag te organiseren voor haar medewerkers en vrijwilligers om hen een keer in het zonnetje te zetten. Hiervoor wilden zij een leuke dag met workshops, food en andere activiteiten organiseren. Amusand kreeg de opdracht om de lunch te coördineren. Meer dan 350 gasten moesten in minder dan 1 uur lunchen en door.

De Aanpak:
Vanwege het festival karakter is er gekozen om te werken met foodtrucks die buiten bij de hoofdingang van de OBA Oosterdok stonden. Vanwege het multiculturele werknemersbestand is er gekozen voor een divers aanbod waar iedereen aansluiting bij vond, ongeacht dieetwensen, geloofsovertuigingen of andere wensen.

Om te zorgen dat iedereen tegelijk kon eten werd er gewerkt met een vooruitgifte om te zorgen voor een goede doorstroming van de gasten. Hierdoor bleef de kwaliteit optimaal en was er voor iedereen wat wils.

Het Resultaat:
Vanwege de vooruitgifte werd de eerste groep gasten direct bediend waardoor de overige gasten konden doorstromen naar de foodtrucks. Hierdoor ontstond een natuurlijk verspreiding van de gasten wat voor een minimale wachttijd zorgde.

Bedrijf: OBA
Locatie: Amsterdam
Sector: Publieke sector / cultuur
Projectduur: 2024
Geleverde diensten: Coördinatie, planning, operationeel

Facts:
Bezoekersaantal: 350+
Tijdsduur: Onder het uur

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot innovatie van jouw bedrijf?
Neem dan contact met ons op.