Ingrediënten:
Voor de kipkofta
- 800 gram kipgehakt (of kippendijen die je zelf heel fijn chopt)
- 2 el tomatenpurree
- Knoflook (de meer de lekkerder, 4 stuks bijv)
- 2 tl gerookt paprika poeder
- 2 tl komijn
- 2 tl zout
- 2 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- half bosje peterselie fijn gechopped
- Eventueel koriander half bosje fijn gechopped
- 1 ui kleine gesnipperd
- Olijfolie
Salade
- halve rode ui in dunne ringen
- 200 gram cherry tomaten door de midden gesneden
- kwart bosje peterselie
- citroensap naar smaak
- zout, peper naar smaak en 1 tl sumak
Knoflook paprika saus
Geroosterde knoflook (f bol knoflook in de oven met olijfolie in aluminiumfolie)
1 deel mayo, 1 deel griekse yoghurt (magere kwark kan ook maar minder vol van smaak), paprika poeder, peper en citroensap naar smaak
Alles voor de kipkofta bij elkaar gooien, in een ovenschaal gelijkmatig verdelen. Dan met een spatel of vork er lijnen in trekken (dus dat je soort van vierkante worsten hebt zodat ze chill in de lavash kunnen). Oven voorverwarmen op 200 (zodat je lekker maillard krijgt en nog juicy kip) en dan 12 tot 15 minuten in de oven.
Salade ook alles bij elkaar doen
Saus netzo
Lavash even in de oven om op te warmen, kipkofta erin, salade eroverheen en saus en smullen maar. echt facking lekker