Veel mensen ontbijten niet, nauwelijks of slecht. Dit terwijl het ontbijt het belangrijkste maal van de dag is. Of je dit nu vroeg in de ochtend doet of later op de dag. Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag en ontbijten moet je doen wanneer dat voor jou het beste is. Het ontbijt is de basis voor de rest van je dag voor zowel je lichaam als je geest dus als je hier aandacht aan besteed heb je hier de gehele dag profijt van.
Vanuit deze ambitie, om mensen met de juiste energie de dag te laten starten, is het idee van de ontbijt keuken ontstaan. Wij wilden dit doen door middel van leuke, creatieve en voedzame ontbijt gerechten, waarbij er tijd genomen werd voor het ontbijt en zo de juiste energie werd genomen om de dag goed te starten.
De Uitdaging:
De grootste uitdaging was om bewustwording te creëren bij consumenten dat er ook tijd genomen mag worden voor het ontbijt. Ontbijt was toenertijd nog een ondergeschoven element van de dag kijkend naar hoe de consument gebruik maakte van de horeca. Tevens was starten in een tijd waarin corona in zijn volle kracht grip had op de maatschappij is De Ontbijtkeuken (vanaf nu DOK) gestart. Dit maakte he een van de uitdaging om op te vallen tussen alle andere bedrijven die zich op de (thuis)bezorg markt focuste.
De Aanpak:
Vanwege de impact van corona werd gekozen om te gaan bezorgen. Om bij consument onder de aandacht te komen werd er gekozen om te focussen op gerechten die anders waren dan anders. Denkend aan een chicken & waffle, overnight oats, spinach waffles etc. Dit zorgde ervoor de DOK goed werd ontvangen bij de media en hierdoor in Tilburg bekend werd.
Na de overname van horeca gelegenheid Dwars werd DOK geïntegreerd in dit horeca pand om zo schaalvoordeel te kunnen behalen en de stap te zetten naar de volgende fase.
Het resultaat:
Het eerst jaar nam De Ontbijtkeuken een vlucht en werd het regionaal bekender. Nederland ontwaakte uit zijn corona lockdown, er kwamen meer gasten naar het restaurant en maakte gebruik van de bezorgdienst.
Vanwege interne omstandigheden werd er besloten vroegtijd te stoppen met De Ontbijtkeuken. De Ontbijtkeuken kon niet meer de aandacht en investering ontvangen die het verdiende en in sommige gevallen is het dan beter om te stoppen met waarde.
Bedrijf: De Ontbijtkeuken
Locatie: Tilburg
Sector: Horeca
Projectduur: 2021 – 2023
Geleverde diensten: Gehele uitvoering van de organisatie
Facts:
Gemiddelde beoordeling: 4,7
Geholpen gasten: 2000+