Ga naar de inhoud

Indo pulled chicken

  • door

Aantal personen: voor 4 personen
Afwijkende benodigdheden: Gietijzeren pan of slowcooker
Duur: 3 tot 4 uur

Ingrediënten:

  • 700 tot 800 gram kippendijen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook (meer mag altijd)
  • 4 kruidnagels (als je sterker wilt kun je er meer bij doen)
  • 1 kaneelstokje of mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat (vers gerapste is beter)
  • 1 mespunt koekkruiden
  • 1 tl Sambal oelek (1 el of 2 el kan ook, dit bepaalt hoe pittig het gerecht wordt)
  • 0,5 el (palm)suiker
  • 4 laurierbladeren
  • 75 ml ketjap manis
  • 75 ml water
  • 1 el groentebouillon poeder of bouillon blokje
  • Optioneel: 1 steranijs

Bereiden:

  1. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olie in een pan en bak eerst de kip rondom bruin gaar en leg deze alvast in je gietijzeren pan (of slowcooker)
  2. Fruit daarna eerst de ui en vervolgens de knoflook aan in dezelfde pan en doe er de sambal bij
  3. Voeg daarna de kaneel, laurierbladeren, suiker, koekkruiden, kruidnagels en steranijs toe en bak deze kort mee. Schep vervolgens het mengsel op de kip.
  4. Doe vervolgens het water, groentebouillon en ketjap bij elkaar en roer dit door. Giet het mengsel daarna over de kip. Doe als laatste de nootmuskaat erover.
  5. Zet de pan op het laagste vuur wat je hebt (of slowcooker op stand low (2 uur op high).
  6. Als de tijd voorbij is, is de kip veelal uit elkaar gevallen en kan je eventueel deze nog wat meer uit elkaar trekken.

Serveer met wat rijst en gesnipperde bos uitjes.

Originele recept:
https://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-chicken/