Ga naar de inhoud

Korean Fried Chicken

  • door

Aantal personen: voor 2/3 personen
Afwijkende benodigdheden: Frituurpan of pan om in te frituren met olie
Duur: 1 uur

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijen
  • 1 el rijst wijn (mirin)
  • 5 cm verse gember (geraspt)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 250 gram maizena
  • fles zonnebloem olie (om te frituren)

Korean Fried Chicken saus:

Ingrediënten:

  • 3 el ketchup
  • 2 el gochugaru (korean chilipoeder)
  • 70 ml honing
  • 30 gram suiker
  • 2 el soya saus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sesam olie

Overige:

  • 200 gr rijst (gekookt)
  • sesam zaadjes (even roosteren in een pan)
  • bos lenteui

Bereiding Korean Fried Chicken:

  1. Meng de kip, mirin, geraspte gember, zout en pepper goed samen in een bak.
  2. Doe ongeveer 250 gram maizena in een bak om daarmee je kip te paneren
  3. Paneer de kip en zorg dat elke stukje kip onder de maizena zit
  4. Leg je kip even op een rekje en verwarm een frituurpan tot 160/165 graden Celsius. Let op dat je de kip niet te lang laat liggen want dan trekt de maizena het vocht uit de kip waardoor het krokante laagje minder word
  5. Ondertussen dat de olie warm wordt kan je de saus maken
  6. Doe de ketchup, gochujang, honing, suiker, soya saus, knoflook en sesam olie in een pan en zet op het vuur.
  7. Zorg ervoor dat de suiker in je saus gesmolten is en zodra het kookt, vuur uit en klaar!
  8. Frituur al je kip voor een eerste keer op 160/165 graden, ongeveer 2 a 3 min.
  9. Haal alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Verwarm je olie naar een temperatuur van 180 graden.
  11. Doe al de kip in de frituurpan en laat 2 a 3 min goudbruin frituren.
  12. Haal al je kip uit de pan en meng de kip met je Korean Fried Chicken saus!
  13. Kook ondertussen wat rijst af, toast wat sesamzaadjes en hak wat lenteui fijn.
  14. Bij het opdienen doe je een bedje van rijst met daarop de korean fried chicken, strooi hier wat sesam zaadjes en lenten ui overheen

Originele recept:
https://www.youtube.com/watch?v=tMc3aIc0wjw