Ga naar de inhoud

Nasi met Bassi

  • door

Voor 2 personen (nasi is eigenlijk de groentes en vlees die je over hebt samen met rijst)

Ingrediënten:

– 2 tenen knoflook

– 1 prei, 3 tl sambal badjak, 1 pakje hamblokjes of reepjes erbij (kunt ook voor kip kiezen), 3 eieren, rijst, ketjap manis

Bereiding:

Je zet de pan op het vuur en zorgt dat deze warm is. Als deze warm is doe je wok olie erbij en ga je de knoflook aan fruiten samen met de sambal. daarna ham blokjes erbij en even bakken, hierdoor trekt de sambal in het vlees. Daarna voeg je de prei toe en wok je het rond. Even bakken tot de prei wat slinkt. De inhoud van de pan schuif je naar een kant en doet er nieuwe wok olie bij. Dan gooi je er drie eieren bij en laat je even stollen, daarna ga je die door roeren. Zorg dat je het niet door de groente doet want dan krijg je pasta carbonara. Daarna ga je het door elkaar husselen zodat je stukjes ei erdoorheen hebt. Rijst erbij groeien, en de rijst aanbakken. Ketjap erbij en klaar.

Je kunt er allerlei groenten bij doen die je over hebt.