2 personen.
Roti plaat (brood):
- 250 gram bloem (extra om te bestuiven)
- 1/2 tl baksoda
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 knoflook (geperst)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl komijnpoeder
- 150 ml water
- 150 gr gekookte aardappelen
Bereiding Roti:
- Meng je bloem met al je kruiden, knoflook, baksoda en bakpoeder.
- Gooi je water erbij en meng tot een gladde deegbal.
- Maak kleine balletjes van je deeg.
- Kook 150 gram aardappelen af en stamp ze fijn.
- Vul de kleine balletjes met wat aardappelen.
- Deegballetjes dun uitrollen.
- Bak je brood-pannenkoek even 1 minuut aan elke kant in wat olie.
- Leg op een bord en dek af met een theedoek.
- Klaar om te vreten!
Kip Masala:
- 2 uien
- 500 gram kippendijen
- 2 el olie
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 1 tl komijn poeder
- 30 gram masala kruiden
- 1 blik gehakte tomaten
- 1 blokje kipbouillon
- 150 ml water (extra water voor als het droog kookt)
- 4 kruimige aardappelen (in stukken gesneden)
- 1 madame Jeanette peper
- 200 gram sperziebonen
- 3 eieren
Bereiding Kip Masala:
- Snij 2 uien in halve ringen.
- Snij je kip in stukken.
- Zet een grote pan op en pleur er 2 eetlepels olie in.
- Cremeer je kip met een mooi kleurtje.
- Flikker je uien erbij en bak de uien gezellig mee.
- Hak je knoflook fijn en gooi bij de kip.
- Pleur al je kruiden in de pan en bak ze 3 min ff mee.
- Gooi er een blik gehakte tomaten bij.
- Gooi er een blokje kipbouillon bij.
- Pleur nu 150 ml water in de pan.
- Gooi je aardappelen in de pan.
- Laat het 45 minuten langzaam pruttelen.
- Gooi de laatste 10/15 minuten je sperziebonen erbij en kook deze zachtjes mee.
- Kook er nog even 3 eieren bij (8 min)
- Klaar om alles op een bord te gooien en te eten!
- Eet je kip masala met wat afgescheurde stukken roti en met je blote klauwen.