Meteen naar de inhoud

Roti Kip

  • door

2 personen.

Roti plaat (brood):

  • 250 gram bloem (extra om te bestuiven)
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 150 ml water
  • 150 gr gekookte aardappelen

Bereiding Roti:

  1. Meng je bloem met al je kruiden, knoflook, baksoda en bakpoeder.
  2. Gooi je water erbij en meng tot een gladde deegbal.
  3. Maak kleine balletjes van je deeg.
  4. Kook 150 gram aardappelen af en stamp ze fijn.
  5. Vul de kleine balletjes met wat aardappelen.
  6. Deegballetjes dun uitrollen.
  7. Bak je brood-pannenkoek even 1 minuut aan elke kant in wat olie.
  8. Leg op een bord en dek af met een theedoek.
  9. Klaar om te vreten!

Kip Masala:

  • 2 uien
  • 500 gram kippendijen
  • 2 el olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 30 gram masala kruiden
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 blokje kipbouillon
  • 150 ml water (extra water voor als het droog kookt)
  • 4 kruimige aardappelen (in stukken gesneden)
  • 1 madame Jeanette peper
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 eieren

Bereiding Kip Masala:

  1. Snij 2 uien in halve ringen.
  2. Snij je kip in stukken.
  3. Zet een grote pan op en pleur er 2 eetlepels olie in.
  4. Cremeer je kip met een mooi kleurtje.
  5. Flikker je uien erbij en bak de uien gezellig mee.
  6. Hak je knoflook fijn en gooi bij de kip.
  7. Pleur al je kruiden in de pan en bak ze 3 min ff mee.
  8. Gooi er een blik gehakte tomaten bij.
  9. Gooi er een blokje kipbouillon bij.
  10. Pleur nu 150 ml water in de pan.
  11. Gooi je aardappelen in de pan.
  12. Laat het 45 minuten langzaam pruttelen.
  13. Gooi de laatste 10/15 minuten je sperziebonen erbij en kook deze zachtjes mee.
  14. Kook er nog even 3 eieren bij (8 min)
  15. Klaar om alles op een bord te gooien en te eten!
  16. Eet je kip masala met wat afgescheurde stukken roti en met je blote klauwen.