Ga naar de inhoud

Soto

  • door

Ingrediënten 

Soto bumbu

  • 50 gr verse laos of 2 tl gemalen poeder
  • 10 gr koenjit of 1 tl gemalen poeder
  • 3 grote uien gesnipperd
  • 10 tenen knoflook

Bouillon

  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd
  • 600 gr kipdijfilet
  • 1 grote winterwortel in plakjes of kleine blokjes
  • 4 aardappels in plakjes, geschild

Topping

  • 1/2 bosje selderij
  • 100 gr gekookte rijst
  • 100 gr gekookte glasnoedels
  • 1 bosui
  • kecap manis
  • limoentjes
  • sambal naar keuze
  • gebakken uitjes
  • 200 gr tauge
  • 6 gekookte eieren

Instructies 

Maken van de bumbu

  • Wrijf de ingrediënten voor de bumbu fijn in de vijzel – of gebruik een staafmixer. Neem een grote pan en fruit de bumbu hierin aan voor 7 a 10 minuten in een eetlepel zonnebloemolie.
  • Voeg hier de wortelplakjes aan toe en bak even mee.
  • Voeg nu de bouillon toe aan de pan en de gekenusde stengels citroengras. Voeg de kipdij filets toe en breng aan de kook. Laat de kip voor een minuut of tien meekoken, haal dan uit de bouillon en pluk de kip met twee vorken in stukken.
  • Voeg de aardappelplakjes toe aan de bouillon en kook deze tot ze gaar zijn. Verwijder de citroengrasstengels.
  • Verdeel de gekookte rijst, glasnoedels en geplukte kip over zes ruime kommen. Giet hier de hete bouillon bij en maak af met de rest van de toppings.