Ga naar de inhoud

Vegan Rendang

  • door

Voor 6 personen
1:15 uur

Ingrediënten:

100 g sjalot
2 stengels citroengras
4 cm verse gemberwortel
3 tenen knoflook
75 g cashewnoten
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl chilivlokken
2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
2 el arachideolie
400 ml kokosmelk
100 ml kraanwater
3 el ketjap manis
7½ g verse koriander

Snijd de sjalotten in parten. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snijd het zachtere deel in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd grof in de lengte.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kokosmelk, het water, de ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan 45 min. stoven.

Neem de deksel van de pan en laat nog 15 min. inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken. Verwijder de stengels citroengras, breng verder op smaak met zout. Snijd de koriander grof en verdeel vlak voor het serveren over de rendang.